Eerste spoedwoningen op de Oosterenk

De eerste veertig ‘spotgoedkope’ sociale huurwoningen voor Zwollenaren die krap bij kas zitten, komen op bedrijventerrein Oosterenk langs de Kuyerhuislaan.

Spoedwoningen

De eerste bewoners trekken er na de zomer al in. Woningcorporatie deltaWonen heeft daarover overeenstemming bereikt met het college van b en w van Zwolle. De gemeenteraad moet er nog een klap op geven, maar is wel de opdrachtgever voor de zoektocht naar vernieuwende woonconcepten om de terugloop van goedkope huurhuizen (tot 403 euro per maand) te compenseren.

Wachtlijsten
Om de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkorten heeft de gemeente met de corporaties afgesproken te streven naar in totaal 700 extra woningen in de periode tot 2019. Honderd daarvan worden semi-permanente huizen voor kleine huishoudens (1 tot 2 personen) die dringend een dak boven hun hoofd nodig hebben. De eerste veertig komen dus op de Oosterenk. Gemeente en woningbouwcorporaties trekken samen op in dit traject. Waar de andere zestig komen, is nog niet bekend. Het college sprak december vorig jaar van een lastige opgave, omdat er maar een beperkt aantal geschikte plekken is. Naast Oosterenk zijn de Oostzeelaan (bij Dinoland) en de vlindertuinlocatie aan de Mimosastraat in beeld. Op korte termijn komt daar uitsluitsel over.

Het toevoegen van woningen aan de kantoorlocatie Oosterenk past overigens in de toekomstvisie voor het gebied om te groeien naar een gemengd kantoor- en woonmilieu.

Bron: De Stentor

Evenementen

  • Er staan geen evenementen agenda

Bedrijventerrein OVB