Foodcourt Zwolle mag er komen

Het pleit is beslecht. Langs de snelweg A28 in Zwolle mag een foodcourt komen met Burger King, Kentucky Fried Chicken, Subway en La Place. Een meerderheid van de Zwolse gemeenteraad stemde maandagavond in met de bestemmingsplanwijziging die de komst van deze haphoek mogelijk moet maken op de plek waar nu het vervallen pand van zalencentrum De Vrolijkheid staat.

Foodcourt_zwolle_reggestede

Deze beslissing werd genomen tot onvrede van cafetaria’s in omliggende wijken, McDonald’s-eigenaar Sjoerd-Jan Feenstra en buren uit de Aa-landen.

Het besluit viel niet zonder slag of stoot. Met name de toekomstige verkeersafwikkeling is voor lokale politici punt van zorg. Ondanks dat uit een recent onderzoek blijkt dat de toegangsroute naar het foodcourt het extra verkeer nog aankan, wil een meerderheid van de gemeenteraad toch dat er extra maatregelen genomen worden voor een betere verkeersdoorstroming en – veiligheid op het kruispunt van Meppelerstraatweg, Ceintuurbaan en Oude Meppelerweg.

Met de beslissing van gisteravond komt er een (voorlopig) eind aan een slepende kwestie. Projectontwikkelaar Reggestede Invest uit Lochem heeft al lange tijd plannen voor een foodcourt, zoals ze op meer plekken in het land ontwikkelt. De gemeenteraad durfde er vorig jaar nog geen besluit over te nemen. Er was en is het nodige verzet tegen het plan. De McDonald’s krijgt met Burger King ineens een directe concurrent aan de overkant van de weg, wijkcafetaria’s vrezen omzetverlies en tientallen bewoners van de Aa-landen hekelen de attentiemast van veertig meter hoog langs de snelweg. Tegenstanders kunnen het foodcourt nu alleen nog blokkeren via de rechter.

Zonder een rechtszaken zou het foodcourt in het eerste kwartaal van 2018 kunnen openen.

Bron: De Stentor

Evenementen

  • Er staan geen evenementen agenda

Bedrijventerrein OVB