Wonen op Oosterenk

Drie kantoorgebouwen op be­drijventerrein Oosterenk in Zwolle worden mogelijk omge­bouwd tot woonappartementen. De plannen van de Ermelose ei­genaar KS en Vandenbrink Re­tail Holland BV zijn nog prema­tuur, maar passen naadloos in het streven van de gemeente Zwolle om leegstand in kantoor­gebieden terug te dringen.

614220-zwolle-dokter-van-deenweg-74-82-8025-bh

Het gaat om drie gebouwen aan de Dokter van Deenweg, naast het zie­kenhuisterrein van Isala. De vast­goedeigenaar wil er 87 huurappar­tementen van 36 tot 60 vierkante meter realiseren, met voorzienin­gen als horeca op de begane grond.

Deze gebouwen, die deel uitmaken van een kring van zeven kantoor­complexen, dragen allen de naam van een schilder. Het gaat om Ver­meer, Van Gogh en Ferdinand Bol. Met Van Gogh wil de eigenaar als eerste aan de slag. Volgende maand kan de vergunning mogelijk al ver­leend worden. De beoogde huur­prijzen liggen tussen de 450 en 830 euro.

Vanuit het hoofdkantoor in Er­melo willen ze geen verdere toe­lichting geven. “Het is te prema­tuur”, meldt een woordvoerder van het vastgoedbedrijf. Navraag bij en­kele gebruikers van de schilder­spanden leert dat bij hen nog niets bekend is over de plannen. Som­mige delen van deze kantoren staan
leeg, maar organisaties als advies­bureau De Overstap, verloskundig centrum Echo Enzo en e-commer­ce bedrijf Wesobywerken nog vanaf deze locatie op Oosterenk.

De gemeente Zwolle juicht de ontwikkeling van kantoren naar woningen toe. Op die manier wordt leegstand teruggedrongen, stijgt het woningaanbod en komt er meer leven op bedrijventerreinen. Mocht dit plan op Oosterenk van de grond komen, dan is het de tweede plek in dit gebied waar woningen komen. De Zwolse gemeenteraad besloot deze maand dat er aan de rand van Oosterenk veertig tijde­lijke, goedkope huurappartemen­ten gebouwd kunnen worden. Aan de andere kant van de stad is een soortgelijke ontwikkeling gaande. In kantorenwijk Hanzeland wor­den drie panden omgebouwd tot woonappartementen.

Bron: De Stentor

Evenementen

  • Er staan geen evenementen agenda

Bedrijventerrein OVB