Zwolle krijgt groot sportcentrum naast PEC-stadion

Vlak bij het terrein van voetbalclub PEC Zwolle komt een groot, nieuw sportcentrum. Op de plek waar voorheen Deli XL zat, verrijst een complex voor onder meer squash, fitness, dans, turnen en judo.

Het initiatief voor het sportgebouw, getiteld Sport XL, komt van de Zwolse vastgoedbroers Jansen. Zij kochten het terrein in 2015 voor 1,65 miljoen euro. Het pand aan de Boerendanserdijk krijgt drie verdiepingen die allerlei sport- en sportgerelateerde functies krijgen. Zo wordt dit gloednieuwe complex het squashhart van de regio, met maar liefst elf banen. Ook komt er een sporthal van 1555 vierkante meter die in vieren te delen is. Daarnaast wordt er voor turners een hal van 708 vierkante meter gebouwd. De horecaruimte biedt straks plaats aan pakweg tweehonderd gasten.

Spinning

Naast al deze functies op de begane grond, is er op de eerste verdieping plek ingetekend voor spinning en fitness. Hier kunnen respectievelijk 25 en 60 sporters zich uitleven. Op dezelfde etage komen de tribunes voor de sport- en turnhal, die samen ruimte bieden aan 260 toeschouwers. De bovenste verdieping van Sport XL is voor dans en judo. Verder komt daar kantoorruimte en ook een fysiotherapeut kan er intrek nemen. Naast het sportcomplex komen 130 parkeerplaatsen.

Vergunningaanvraag

Uit de vergunningaanvraag van Jansen Vastgoed blijkt dat het werk in week 50 van dit jaar moet starten. De bouwtijd van Sport XL wordt geschat op 33 weken. Zover is het echter nog niet. Eerst moeten de reguliere procedures nog doorlopen worden. De vergunningaanvraag ligt nog maar net bij de gemeente Zwolle. Gerrit Jansen laat vanaf zijn vakantieadres weten op dit moment geen verdere toelichting te willen geven.

WRZV-hallen

Het plan van de Jansens komt kort nadat de gemeenteraad van Zwolle 15 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor nieuwbouw van de WRZV-hallen. Sport XL wordt nog groter dan dat nieuw te bouwen complex aan de Grote Voort. Wethouder René de Heer verwacht niet dat de sportcentra elkaar gaan beconcurreren. ,,Zoals ik de plannen ken, richt Sport XL zich vooral op sporten die aparte zaalstructuren nodig hebben, zoals squash, turnen en judo. Ik schrik hier dan ook niet van. Komt bij dat het een commercieel initiatief is, de tarieven van de WRZV-hallen zullen lager zijn dan die van een commerciële hal.”

Bron: De Stentor

Evenementen

  • Er staan geen evenementen agenda

Bedrijventerrein OVB